Úvod » Domácí pekárny » Směsi na pečení chleba » Küchenmeister-Zemský chléb 500g směs na pečení


        

Küchenmeister-Zemský chléb 500g směs na pečení

 

Skladem: 4 ks
Číslo produktu: CHS-Landbrot
Výrobce: Frießinger Mühle GmbH
EAN kód: 4003363101459
běžná cena 35 Kč
naše cena:
21 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Küchenmeister-Zemský chléb 500g směs na pečení - Žitný chléb – s kvasnicemi. Pro chléb o hmotnosti 750g

Návod na pečení v pečící troubě:

Promíchejte pomalu hnětacími háky 1 balení pečící směsi a 375ml vlažné vody, potom zvyšte otáčky a míchejte až se těsto přestane lepit na okraj mísy. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte ho 30min odpočívat. S pomocí pomoučených ruk vytvarujte buď podlouhlý tvar chleba nebo menší chlebíčky, položte ho/je na vymaštěný plech nebo na pečící papír (nebo vložte do vymaštěné formy). Zvlhčete povrch vodou a nechte na 30-45min stát v teplotě 30-50°C, až se opravdu zřetelně zvětší objem. Povrch těsta udržujte vlhký. Předehřejte troubu na 230°C (210°C u horkovzdušné trouby). Do trouby vložte chléb společně s ohnivzdorným hrnkem plným vody. Po 10min v teplotě 230°C  snižte teplotu o 30°C tzn. na 200°C (180°C u horkovzdušné trouby).

Čas pečení 1 chléb z 500g směsi 45-60min/malé chlebíčky 15-25min

Návod k automatické pekárně chleba:

Nejdříve 350ml vody (20-25°C), potom vsypejte obsah balení pečící směsi do pekárny. Zvolte program s celkovým časem 2,5-3hodiny (obvykle „Normal“ nebo „Základní“, NIKDY však celozrnný).

Přísady: žitná mouka (47%), celozrnná pšeničná mouka (45%), sušený kvásek (žitná mouka, přírodně fermentováno), sůl s jódem, sušené kvasnice, ječný slad, hroznový cukr, sladový extrakt (ječmen, žito). Okyselovací prostředek-kyselina jablečná. Prostředek na ošetření mouky-kyselina listová, fosforečnan vápenatý. Vyrobeno v závodě, kde se zpracovává také lupiny, mléčný a vaječný prášek. Min. trvanlivost do: Vytištěno na obalu. Skladujte v chladu a suchu. Obsah balení 500g pečící směsi.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.